Ontwerp & aanleg

Een tuin zegt veel over de eigenaar en is onlosmakelijk met het woonplezier verbonden.

Of het nu om een particuliere tuin, bedrijfstuin, kantoortuin of daktuin gaat, het tuinontwerp dient uw eisen en wensen te vertalen. Sinds 1988 zijn wij gespecialiseerd om persoonlijke tuinen te ontwerpen en aan te leggen. Onze ervaring en vakmanschap staan borg voor creativiteit en kwaliteit.

Uw tuin is uw dichtstbijzijnde vakantieoord.

Vakmanschap, toewijding en liefde voor het vak zijn allemaal aspecten die wij belangrijk vinden bij tuinaanleg. Na het tuinontwerp zorgen onze hoveniers voor een probleemloze tuinaanleg, opdat u van uw tuin kunt gaan genieten. Wij weten wat u van ons verwacht, kwaliteit in woorden en daden.

Onderhoud

Om uw vlinderstruik ieder jaar te laten bloeien met grote bloemen, een bloeiende geurende en vitale lavendelhaag of een strakke beukenhaag is regelmatig vakkundig tuinonderhoud een vereiste. Tuinonderhoud zorgt ervoor dat de tuin wordt en blijft zoals deze bedoeld is. Ook het vakkundig en tijdig snoeien en bemesten van uw fruit dragende bomen en struiken geeft die oogst welke u voor ogen staat. Onze hoveniers verstaan hun vak om uw tuin in topconditie te krijgen en te houden. Hierbij kunnen we u onder andere het volgende aanbieden:
  • Jaarrond tuinonderhoud
  • Gazononderhoud
  • Winterklaar maken van uw tuin
  • Snoeien van uw beplanting
  • Knippen van hagen

Bij dit alles is goed overleg van belang om te komen tot het beste resultaat.

Afscheidingen & verlichting

Er zijn verschillende redenen om een tuinafscheiding te plaatsen. Elke afscheiding heeft ook zijn eigen charmes.

Of het nu om groene of bladverliezende hagen, schuttingen, ijzeren trellis of pergola's gaat, er is vakmanschap voor nodig om dit goed te realiseren. Haagplanten moeten op de juiste wijdte naast elkaar staan en voor de harde afscheidingen is vaak een juiste fundering nodig.

Een mooi aangelegde tuin met de juiste buitenverlichting biedt niet alleen overdag plezier, maar zorgt ook in de avonduren voor een sfeervolle omgeving.

Het geeft de mogelijkheid om op bepaalde accenten de nadruk te leggen of om zich te kunnen oriƫnteren. Ook is buitenverlichting van nut bij het markeren van loop- of rijroutes en gaat er een inbraakwerende werking van uit.

Bestrating

De sierbestrating is een belangrijke en vaak met meest kostbare onderdeel van uw tuin. Onder sierbestrating verstaan wij niet alleen het terras maar ook de tuinpaden en een eventuele oprit. Welke sierbestrating u ook kiest voor elke sierbestrating is de ondergrond het meest belangrijke. Het opbouwen van de ondergrond en het leggen met of zonder voeg vergt vakmanschap. Ook het legpatroon tekenen wij graag in bij het tuinontwerp zodat u weet hoe de sierbestrating gelegd gaat worden bij de tuinaanleg.

Goed gelegde sierbestrating vergt minimaal onderhoud. Ook de soort bestrating maakt veel, heel veel uit bij het latere tuinonderhoud. Het wel of niet groen worden van de bestrating en het aanhechten of juist afstoten van vuil zijn grote verschillen in sierbestrating. Ook zijn er verschillende onderhoudsproducten op de markt waarover wij u graag informeren.